La pandèmia agreuja les desigualtats estructurals

La comissió d’Economia del Parlament va ser escenari aquest dimecres de les compareixences Sandra Ezquerra i Roser Xalabarder amb l’objectiu de parlar de l’impacte econòmic desigual de la pandèmia en dones i homes.

Sandra Ezquerra directora de la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures de la Universitat de Vic i professora de Sociologia a la mateixa universitat
Roser Xalabarder presidenta de l’ODEE i vicepresidenta tercera de la Cambra de Comerç de Barcelona

Us animo a recuperar les seves intervencions, a partir del minut 1:02:55. També hi trobareu la intervenció que vam fer com a Esquerra Republicana on vam evidenciar que la Covid19 ha fet aflorar les desigualtats estructurals que existeixen entre dones i homes, i com les cures tenen un paper molt rellevant a l’hora de construir aquestes desigualtats.

L’impacte desigual de la COVID en dones i homes

Ens amoïna especialment el fet que l’entrada de moltes dones al mercat productiu hagi suposat una externalització d’aquestes tasques de cura que recauen sempre en dones migrades que es troben en situació de molta vulnerabilitat. La pandèmia i el fre de l’economia submergida durant el confinament total va abocar a moltes d’aquestes dones a situacions d’exterma dificultat. Hem volgut assenyalar que més enllà del trencament dels sostres de vida, que evidentment ens preocupen i molt, on rau la veritable revolució Feminista és en eliminar els terres enganxosos. No volem arribar només unes poques, i hem de poder arribar totes!

Coneixeu el concepte terra enganxós`?

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *