Aquest és un resum de les preguntes i les respostes que el grup parlamentari d’Esquerra Republicana vam realitzar a la darrera sessió de control de la corporació catalana de mitjans audiovisuals. La feina a les comissións és el que ocupa bona part de la nostra tasca parlamentària.

1. Novetats en l’àmbit de la programació juvenil a Catalunya Ràdio.

L’aposta pel rejoveniment és clara. S’ha implementat un model i una estratègia per poder donar resposta a la mancança que es va detectar respecte la programació infantil i juvenil.

Es basa es basa en una proposta en forma d’escala on cada graó serveix per cobrir una franja d’edat:

o Kids XS de 6 a 8 anys
o Kids de 11-14 anys
o Adolescents Icat de 14 a 17
o Adolescents XL de 17 a vint i tants
o El Búnquer Entre 20 i 40

2. Sobre les noves propostes de programació infantil i juvenil i calendari previst a TV3.

Hi ha una fugida de públic a tots els canals. Hem fet un estudi dins la corporació en el qual s’ha involucrat molta gent. Ara cal aplicar-lo. Hi ha voluntat de posar en marxa un canal, no analògic, sinó digital. S’han presentat diferents propostes en la crida que va fer Cultura, que ara s’han d’adjudicar.

3. Sobre la graella d’estiu a la Televisió de Catalunya i els darrers índex d’audiència.

El fenomen de l’Eurocopa és un fenomen social que afecta a tot arreu. TV3 ha aguantat bastant més. L’audiència que ha guanyat T5 no surt de TV3. Serà complicat , mantenir el lideratge a l’estiu per les dificultats de contractació externa. Però ho intentaran. El director de la TV no és gaire optimista en el lideratge els mesos de juliol i agost, però sí que ho és de cara al setembre. Recorda que han estat líders durant 46 mesos.


4. Sobre la graella d’estiu de Catalunya Ràdio

És un equilibri entre entreteniment informació i continguts especialitzats. El director de la ràdio recomana que es descarreguin l’aplicació de Catalunya Ràdio per seguir la ràdio de manera no lineal, una pràctica que encaixa amb les dinàmiques d’estiu. A l’FM segueixen els dos pilars de la programació El Matí, amb Albert Segura, i l’Estiu de Gràcia amb Adam Martin. Som líders en l’àudio en català.
A partir del 19 de juliol hi haurà una franja específica dels Jocs Olímpics amb l’Ernest Macià, la Maria Guixà i el David Clupés -aquests dos darrers com a enviats especials-. Entre altres novetats estiuenques, el podcast Temps Mort fa el salt a la FM.

5. Sobre la renovació de les corresponsalies i delegacions, i els criteris del Pla d’Igualtat de gènere
La selecció de les corresponsalies internacionals es fan amb nivells H. Són de lliure designació a través d’un procediment transparent i públic. Actualment el Pla d’Igualtat està fent un anàlisi de la composició dels llocs de treball de nivell superior i d’aquests processos de selecció. És una feina que s’ha començat a fer, però que està establerta a 4 anys. Pel que fa a les corresponsalies internacionals existeix un biaix: un 80% estan ocupades per homes i només un 20% dones. “Apostem” perquè les dues places pendents d’ocupar: Londres i Orient Mitjà les ocupin dones.

Podeu seguir la comissió sencera a Canal Parlament

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *